Zonnig en fris - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Bouke Vos - WaarBenJij.nu Zonnig en fris - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Bouke Vos - WaarBenJij.nu

Zonnig en fris

Door: fietsvosjes

Blijf op de hoogte en volg Bouke

12 April 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

After the thunderstorm yesterday we will be on the Natchez Trace again, today, heading for Hohenwald. That name sounds as if the village or town was founded by Germans. Sun is shining but it is much colder. We don't care. This is much better weather for cycling. Hope to see the dogwood survived the storms and the trees in their spring greens. Yesterday we stayed in Collinwood and saw tens of old Ford A's, all beautifully restored, doing a tour from Nashville to Natchez and back.

Nog even een tekstje voor we weg gaan, nu we nog een eigen PC hebben (al is-ie erg traag). Het is strak blauw buiten maar een stuk frisser (14 gr) maar dat zal vast lekkerder fietsen. Zojuist kregen we een telefoontje van een WarmShower dat we de komende nacht terecht kunnen in Hohenwald. Dat ligt zo'n dikke 60 km verderop. Het is nog dik 180 km naar Nashville.
(Voor wie het niet weet: Wij zijn aangesloten bij Warmshowers.org. Dat is een wereldwijde, maar vooral Amerikaanse organisatie van lange afstandfietsers die elkaar gratis onderdak bieden. Dat kan zijn met gebruik van keuken, bed, kampeerplek, wasmachine of anders. Vaak ook gewoon met huiselijk verkeer.)

Vandaag zitten we weer op de Natchez Trace Parkway. Benieuwd hoe het onweer heeft huisgehouden. We fietsen op de Trace al dagen langs bloeiende magnolia's en vooral dogwood. Met het opkomende groen in de bomen is dat schitterend. Boven ons cirkelen grote roofvogels en voortdurend schieten eekhoorntjes voor ons de bomen in. Wel moeten we een beetje oppassen voor 'fire ants' waarvoor hier wordt gewaarschuwd. Dat is een exotische mierensoort die buitengewoon steekt en fataal kan zijn voor allergiepatienten, kinderen em kleine dieren.

We hebben vernomen van het drama in Alphen a/d Rijn. Ik kijk altijd even op NOS Teletekst als onze Ipod weer wifi-bereik heeft. Bovendien download ik als het kan uitzendingen van Met het Oog op Morgen, die ik 's ochtend beluister voor Ge wakker wordt. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maar het is wel lekker....

Nog wat statistiek voor de freaks: we gaan onze 25e dag in, de 12e fietsdag. Onze km-teller staat op 765; aan echte reis-kilometers hebben we nu 726 km afgelegd. De inkorting van onze route scheelt ruim 350 km, maar die kunnen er aan het eind van de reis - we liggen wat voor op schema - zo weer bij komen.

• 12 April 2011 - 20:36

Cobie Malkus:

Bouke, je hebt de smaak van het schrijven wel weer te pakken zeg! Leuk om allemaal te lezen. Leuk ook dat er foto's bij zijn. Jammer dat het landschap hier en daar zo truttig is (à la Zwitserland dus, ha,ha).
    Groetjes, Cobie.

• 14 April 2011 - 14:15

Margit:

Hoi Bouke,
    Leuke verslaglegging, wat maken jullie veel mee! Lijkt me geweldig om zo'n lange tijd onderweg te zijn in een land waar je tot dan toe vooral over gelezen hebt. Nadeel: fietsen is zooo verslavend, alleen erover lezen en het kwaad is al geschied: ook ik wil weer op fietsvakantie.
    Heel veel plezier, geniet ervan!

• 14 April 2011 - 18:10

Annemarie Gerrits:

Hoi Bouke en Ge,

Wat hebben jullie al veel beleefd en gezien in zo'n korte tijd. Leuk dat jullie de statistieken ook even doorgeven, daar was ik wel benieuwd naar. En dan de foto's super om te zien. We kunnen jullie reis met alle verhalen en foto's goed meebeleven.
    Veel plezier nog.

Liefs, Annemarie