We gaan (bijna) fietsen!!
Door: fietsvosjes
Blijf op de hoogte en volg Bouke
29 Maart 2011 | Verenigde Staten, Southaven
Idd. het wordt even kijken hoe het met onze conditie is. We hebben 8 dagen niet gefietst.
Voor ik inga op onze plannen en (gewijzigde) route en nog wat inga op vragen van onze bewonderaars, laat ik nog een keer de Paarse Krokodil langskruipen:
Ik heb het wel gehad met de klantenservice van het hoofdkantoor van Delta: ze weten nauwelijks iets, stellen nu dat de tas niet in Memphis is gearriveerd, doen dde suggestie claims (vvoor bagage en de noodzakelijke xtra kosten die we hebben gemaakt) via hun website in te dienen – terwijl we ze al een speciaal formulier hebben gefaxt – en willen al helemaal niet uitspreken dat je maar nieuwe spullen moet kopen.
Meer vriendelijke hulp, maar uiteindelijk ook zonder resultaat, van de bagagebalie van het vliegveld hier. Die kwamen ineens met de suggestie dat onze vloeistofbrander, met lege flessen, toch problemen zou hebben opgeleverd, door minimale geuren waardoor alarmbellen afgaan... En dat de tas niet in Memphis is gescand.
Onzin, zegt KLM met zoveel woorden. Vannacht heb ik met ze gebeld. De tas is, zeggen ze, op de container naar Memphis meegegaan. Welsiwaar is Delta formeel verantwoordelijk en moeten we voor de afhandeling bij hen zijn, maar ik kreeg telefonisch en per mail het uitdrukkelijke advies niet te wachten en maar nieuwe spullen te kopen. Waarvan akte!, zullen we maar zeggen.
Wat Rob zegt, voelen wij ook wel een beetje: dat de tas nu ineens uit het niets opduikt. Zitten we wel met dubbele spullen.... Moeten we kijken hoe we dat oplossen....
Zondag en maandag kleine 500 mijl (800 km) van hartje Cajunland naar hier gereden. Het verkeer hier is, zelfs in de stad, behoorlijk relaxt. Ondanks dat het hier het ‘land of the free’ is, houdt ieder zich stipt aan de snelheidsbeperking. Op de snelweg (Interstate) is het verkeersbeeld zeer rustig. Dankzij de cruise control (?) rijdt iedereen ongeveer even hard; bumperkleven zie je hier niet. Dus, Hanne, met de Honda gaat het even snel als met de camper of RV met SUV als aanhanger – die zie je hier veel – of een grote truck met oplegger. We hebben er ong. 9 uur, incl. rust, over gereden.
Nog even over de Cajunmuziek. We hebben in 48 uur 6 optredens gezien. Dit is een muziek die je vooral live moet meemaken. De ambiance maakt het twee keer zo leuk. En ja, we hebben (schuchter) meegedanst; ik ben gedwongen door G’e. :) Jan Willem, Amerikanen willen heel graag weten waar je vandaan komt, vandaar dat tijdens een optreden het hele publiek terzake werd ondervraagd. Vandaar!
Wat kennelijk nog niemand is opgevallen, is dat ik bij Steve Riley c.s. sprak over ‘top of the billen’ en daarna over ‘schot in de roos’. G’e zag het direkt; ik kan jullie verzekeren: het was echt een ‘typo’.
Rob, we komen nog met een foto van de dansende 90-ers.
De komende dagen gaan we eerst ca. 175 mijl zuidelijk, via het universiteitsstadje Oxford tot Kosciusko aan de Natchez Trace Parkway. Daar woont een WarmShower die ons heel graag onderdak wil bieden; een offer we couldn’t refuse, zogezegd. Daarna gaan we noordwaarts over de NTP naar Nashville. Maar dat duurt nog even.
Het kan zijn dat na dit verslag het even duurt voor we qua Waarbenjij weer op de lijn zijn. Intussen probeer ik wel te twitteren.
30 Maart 2011 - 09:13
Annemiek:
Bouke, mocht je met dubbele spullen komen te zitten: pik er het beste uit en geef de rest weg aan de gesignaleerde zielepieten. Of zouden die geen behoefte hebben aan sportieve waar?
So long. Annemiek -
30 Maart 2011 - 13:17
Jan Willem:
By the way, Jackson, MI komt erg veel voor in de boeken van John Grisham, de bekende juridische thrillerschrijver. Tis maar dat je het weet.
Nog even, voor het weer had je die kant niet op hoeven gaan. Hier is het inmiddels ook (bijna) 16 graden en bewolkt. Wellicht komend weekend voor het eerst ietsie-pietsie boven de 20 graden. Hiephoi.
Succes met paarse krokodillen en blauwe (fiets)billen.
Groet'n uut de Batouwe, Jan Willem -
30 Maart 2011 - 22:03
Cobie Malkus:
Ha Bouke en Gé!
Goed dat jullie niet bij de -niet gearriveerde- pakken neer zijn gaan zitten en gewoon andere spullen gekocht hebben. Waar ik wel érg nieuwsgierig naar ben, is welke kleur de tassen hebben! Even raden....eh...paars?
Fietsze, we volgen jullie op de voet!
Groetjes, Cobie (en husband). -
31 Maart 2011 - 09:30
Carla:
zo Ge met streepje en Bouke dan wens ik jullie bij deze veel fiets plezier en geniet ervan ik vindt het leuk om jullie verslag te lezen.
Dus de paarse krokodil is ook niet alles.
Gé we missen je wel
De groeten Carla
01 April 2011 - 08:16
Marijke:
Hoi Bouke en Gé!
Fietsen jullie al?
Wat een verhaal zeg van die verdwenen tas! Maar jullie zijn niet voor één gat te vangen en hebben wel leuke dingen meegemaakt.
Geweldig dat schuurfeest!
Veel plezier! En Gé-hoe is het nou met je kappersplannen? :-)
Marijke en Kees. -
02 April 2011 - 15:30
Bert En Ada:
Een groet uit Bennekom, wel effen balen dat er dingen zoekraken, hopelijk is het goede humeur en possitieve instelling wel meegereist.
Volhouden, recht zo als het gaat.
De achterblijvers Bert en Ada