Het goede doel - Reisverslag uit Wageningen, Nederland van Bouke Vos - WaarBenJij.nu Het goede doel - Reisverslag uit Wageningen, Nederland van Bouke Vos - WaarBenJij.nu

Het goede doel

Door: fietsvosjes

Blijf op de hoogte en volg Bouke

10 Maart 2011 | Nederland, Wageningen

Tijdens het maken van onze fietsplannen voor Amerika hebben we met de gedachte gespeeld om onze gefietste kilometers om te zetten in euro’s t.b.v. een goed doel.
Afgelopen dinsdag waren we voor advies en informatie bij onze fietsleverancier Rein Veenendaal. Daar troffen we medewerkster Anouk. Na een gesprek met haar werd het voor ons duidelijk waar we ons voor gaan inzetten.
Anouk maakt zich sterk voor de actie: Alpe d’HuZes. Met deze actie probeert zij, met vele anderen, geld in te zamelen voor de kankerbestrijding.
Wij volgen in Amerika de Amerikaanse burgeroorlog. Maar…. deze oorlog is al 150 jaar geleden uitgevochten. Vandaag de dag zijn er echter nog zéér veel mensen die hun eigen oorlog tegen een interne vijand aan het uitvechten zijn. Zij hopen vandaag of morgen ook op een wapenstilstand of een vredesverdrag wat ze kunnen ondertekenen. Om voor al die vechtende mensen onderzoek te doen is veel geld nodig. Wij gaan proberen vele kilometers te fietsen en ons steentje bij te dragen. Wie zich aangesproken voelt kan natuurlijk op eigen wijze meedoen. Wij gaan voor 5 eurocent per gefietste kilometer.
Voor extra informatie over de actie: Alpe d’HuZes zie:

En wie weet zijn er wel lezers van onze site die mee gaan fietsen de Alpe ‘d Huez op ?
We horen het graag.

Gé en Bouke

• 10 Maart 2011 - 13:11

Annemiek:

Bouke, wat een mooi idee, maar hoeveel km denken jullie in totaal te gaan fietsen en kun je ook voor een bepaald traject of tot een bep. maximum sponsoren?
    Groetjes Annemiek

• 10 Maart 2011 - 17:11

Bouke:

Voor Annemiek en anderen, voor de goede orde: wij zijn niet betrokken bij deze actie; wij sponsoren rechtstreeks en vragen anderen dat ook te doen. De actie via ons steunen is voor ons niet doenlijk. Snappuwel?

• 20 Maart 2011 - 18:28

Gerda:

de reis is begonnen.....veel succes en veel plezier!!!

groeten, Gerda

Bouke

Een lang gekoesterde wens van Bouke: kijken waar de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) is uitgevochten. Accoord van Gé mits niet per huurauto of camper: waarom gaan we niet fietsen? OK, zeiden we direct tegen elkaar!! De route gaat van Memphis, TN naar Washington DC, door Mississippi, Tennessee, Virginia en Pennsylvania: 3200 km in 90 dagen.

Actief sinds 19 Feb. 2011